TEST
 
Press detail
03/04/2018
18_04_1316_CafeVLese

PALÁC AKROPOLIS TISKOVÁ ZPRÁVA, 3. 4. 2018

EuroConnections: DANCE WITH THE DEAD + DANIEL DELUXE, HAIKU GARDEN + FUTURSKI

Cafe V Lese 13. 4. a 16. 4.

EuroConnections přiváží do Café V lese synthwave a slovinský indie rock

EuroConnections zavítá v polovině dubna dvakrát do Café V lese. 13.4. se zde představí dva projekty, které se inspirují retro vlnou synthwave. Kalifornské duo Dance with the Dead i rusko-dánský Daniel Deluxe navazuje na sci-fi soundtracky z 80. let. O tři dny později bude Café V lese patřit slovinskému indie – vystoupí shoegaze hrdinové Haiku Garden a synthpopoví Futuriski.

Vlna retro syntezátorů zuří naplno a kalifornské duo Dance with the Dead, které zahraje 13. dubna v pražském Cafe V Lese, patří k nejznámějším představitelům tohoto žánru. Justin Pointer a Tony Kim čerpají z horrorových soundtracků 70. a 80. let od Johna Carpentera, blízko mají ale i k metalu a punku. Jejich ostře nabroušené syntezátory kreslí tísnivou atmosféru, zároveň se ale při jejich hudbě dá skvěle tancovat. Proslavili se deskami Out of Body a Near Dark z let 2013 – 2014, ke kterým se aktuálně vrací kompilacemi b-stran a rarit z této doby. Láskou k horrorové atmosféře, syrovým syntezátorovým melodiím a nabustrovaným riffům propadl i v dánsku usazený elektronik Daniel Deluxe. Narodil se v Moskvě a v dětství trávil hodně času v Muzeu kosmonautiky. Retro science fiction je jeho velkou fascinací, desky Corruptor nebo Instruments of Retribution zní jako hudba z videohry, která se propadla časovým tunelem do současnosti. Ostatně Deluxe je autorem hudby ke střílečce DESYNC z roku 2017. 13. dubna si Daniel Deluxe ve společnosti Dance with the Dead odbude v Café V lese svoji pražskou premiéru.

O tři dny později 16. 4. přivezou EuroConnections do Café V lese žánrově hodně odlišnou nadílku. Slovinské indierockové kvarteto Haiku Garden existuje sotva tři roky, už si ale stihli vydobít proslulost na domácí scéně a pomalu vykukují i mimo hranice své země. Ve svém halucinačním kytarovém koktejlu míchají dream pop, shoegaze a neo-psychedelii. „Krystalické kytary, snová atmosféra a osobitost. Možná jsme našli pokračovatele My Bloody Valentine a stačilo se jen rozhlédnout po malé zemičce Slovinsko,“ napsal o Haiku Garden kanadský blog The Revue. Jejich krajané Futurski mají blíže k synthpopu, který kombinují s beaty a neobvyklými efektovanými vokály. Smíšené kvarteto vydalo vloni v září debutové EP příznačně nazvané Synthetic Happiness a okouzlilo návštěvníky showcaseového festivalu MENT v Lublani. „Ideální soundtrack k nicnedělání a nebo noční cestě domů z klubu,“ napsal o hudbě Futurski deník Mladina. Na tento koncert je vstup zdarma.

Více informací: /…akropolis.cz https://dancewiththedead.bandcamp.com https://danieldeluxe.bandcamp.com https://soundcloud.com/haiku-garden https://soundcloud.com/futurski

Předprodej lístků /…lacakropolis, v kavárně Paláce Akropolis, GoOut

Foto: http://ftp.palacakropolis.cz/…e/CafeVLese/

Kontakt / akreditace: Eva Kociánová, Kubelíkova 27, 130 00 Praha 3, tel: +420 603 572 368,
e-mail: eva.kocianova (at) palacakropolis.cz